ETAŽNI LASTNIK, Ul. Lojzeta Hrovata 7, Kranj

 

Zapisnik s sestanka EL (Etažnih Lastnikov) s 14. 2. 2013
Sestanek na željo koordinatorja


Večstanovanjska stavba
Ulica Lojzeta Hrovata 7
4000 Kranj

ZAPISNIK


14. 2. 2013 je bil sklican sestanek na željo koordinatorja.

Na sestanku je povedal, da se iz določenih razlogov odpoveduje koordinatorstvu in, da prepušča svoj staž drugim v stavbi.

Udeležba je bila kar precejšnja, ni pa presegla 50%, kar pa ne pomeni, da se koordinator, potrjen na predhodnem zboru etažnih lastnikov, ne sme odpovedati svoji odločitvi.

Po daljšem cinkanju kdo, zakaj ne, itd., sem zapustil sestanek, saj se koordinator lahko izbere brez moje prisotnosti.

Najbolj pošteno bi bilo, da bi vsak etažni lastnik vodil koordinatorstvo in s tem povezano delo za stavbo, recimo najmanj za dobo 2 ali vse do 4 leta. V štirih letih se da nekaj narediti,medtem, ko v dveh letih komaj dobro spoznaš delo in vodenje. Je pa zanimivo, da se vsi otepajo tega dela, nihče nima časa za to delo ali pa v tem delu ne vidijo dovolj zaslužka.

Moje mišljenje je spet okoli tega. Kdor je pripravljen delati izključno za bogato plačilo, je vprašanje kako bo vodil vse skupaj. Komur je najbolj pomemben denar, ki bi ga s tem zaslužil ne pa sama stavba, v kateri stanuje tudi sam, potem se je težko pogovarjati o delu, pa tudi o višini plačila.

Ampak, izgleda da smo resnično v dobi materializma in pridobitnišva, vse ostalo se zanemarja in nima več nikaršnih vrednot.

In predlog etažnega lastnika, naj bi zaradi njemu nesprejemljivih predlogov upravnice, katere nam servira, zamenjali upravnico.
Meni osebno se to ne zdi pametno. Zakaj? Upravnica lahko podaja predloge, recimo po mili volji, lahko v prepričanju, da nam želi pomagati ali pa iz kakršnega koli drugega razloga. To ni bistveno. Za mene je najbolj važno, da upravnica, kadar se mi za neko delo, izvedbo, material ali kaj drugega odločimo, stoji za našo odločitvijo (sklepom) in nam pomaga pri celotnem poteku izvedbe, dela, itd, do zaključka. To je najbolj pomembno.
Ko pa bi upravnica delovala v nasprotju z našimi odločitvami, potem pa res ne bi imelo smisla za sodelovanje. Tako pa lahko garantiram, da od kar je upravnica prišla, pa do zaključka mojega koordinatorstva, ni nikoli delala v nasprotju z našimi odločitvami. In to je najbolj pomemebno, ne pa kaj nam ona predlaga. Ti predlogi, če mi ugotovimo, da niso koristni za našo stavbo, nimajo nobene teže, ker nas nihče ne sili, da jih sprejmemo. In, če predlaga določene izvedbe ali tudi novitete, ni nič narobe, saj kdaj se bo pa našla neka izvedba, ki nam bo prišla prav in jo bomo z veseljem sprejeli.

Zadnja predelava: 28. 8. 2016