ETAŽNI LASTNIK, Ul. Lojzeta Hrovata 7, Kranj

 

Zapisnik s sestanka EL (Etažnih Lastnikov) s 5. 6. 2012

SVET ETAŽNIH LASTNIKOV
NADZORNI ODBOR
Ulica LOJZETA HROVATA 7
4000 KRANJ

Datum: 5. 6. 2012
Št. dopisa: 03-02/2012

Zadeva:  Zbor Etažnih lastnikov v stavbi Lojzeta Hrovata 7, dne: 5. 6. 2012 ob 19.00 uri

Prisotni: J.M, P.S.M., B.A., Č.N., R.M., D.E., P.M., Ž.F., P.P., S.B., Č.I.

Opravičili odsotnost: K.L.

Dnevni red:

1. Ugotovitev prisotnosti in potrditev dveh overovateljev zapisnika,
2. Pregled dosedanjih del in izvedba reklamacij po zaključku fasade,
3. Obnova kabine dvigala in izvajanje drugih del v stavbi,
4. Razno

AD1.
Udeležba je bila 27,26% po deležih, sestanek ni sklepčen in je samo informativen, predlagana in potrjena overovatelja zapisnika: g. Ž.F. in ga. P.S.M.

AD2.
Pregled izvedenih sklepov iz prejšnjega zapisnika:

1. Iz plana investicijsko vzdrževalnih del, ne bomo izpolnili načrt Vgradnja razdelilnika v toplotni postaji za merjenje porabljene toplote za vsako stavbo posebej. Vzrok. Ostali dve stavbi, LH5 in LH9, vezani na našo toplotno postajo, ne bosta pristopili k realizaciji, zato Domplan d. d., tudi če vgradimo svoj merilnik, tega ne bo upošteval pri obračunu. Zato je nesmiselno vlagati sredstva, ki nam ne koristijo.

Bomo pa vsekakor nadaljevali na tem, da pridobimo soglasje ostalih dveh stavb in uresničimo, da plačujemo porabljeno toploto le za našo stavbo.

1. Tamari se ta teden napiše pooblastilo, da kontaktira z etažnim lastnikom g. Gradišarjem in, da se reši nadstrešek na terasi nad vhodom in zamenja obroba s katere voda teče po fasadi in jo maže. Ker je terasa v lasti g. G. J., mora zadevo urediti, kot etažni lastnik te nepremičnine in poskrbeti, da se ne dela škoda na skupnih delih stavbe.

Ostale naloge so bile realizirane

2. Razloženo glede odprave reklamacij po izdelavi fasade in zakaj bo reklamacijska dela opravil drug izvajalec. Se pa pojavljajo že nove reklamacije na izdelavi stene s kurilplastom (vhod v kletno etažo) ker se pod nanosom že nabirajo zračni mehurji. Ta reklamacija bo dana v izvedbo izvajalcu fasade in mora odpraviti napak v sedmih dneh po prejetem obvestilu. V nasprotnem se postopek pri izbiri drugega izvajalca ponovi.

DELA V PRIHODNJE:
AD3.
Obnova kabine dvigala je v teku. Obnova zajema montažo nerjaveče pločevine na stene dvigala in zamenjavo talne obloge. Predračun za obnovo kabine z nerjavečo pločevino je: 1.822,80 EUR in za zamenjavo tal v kabini: 374,33 EUR, plačilo se izvede iz rezervnega sklada.

AD4.
V teku je tudi barvanje betona pred glavnim vhodom v stavbo. Izvedba še ni zaključena zaradi deževnih padavin. Z izvajalcem je dogovorjeno, da pride na delo, ko bo vsaj 2 do 3 dni stabilno vreme brez padavin. Predračun znaša: 326,55 EUR, plačilo se izvede iz rezervnega sklada.

Strop v kletnem hodniku, pred dvigalom in do kleti bi prelepili z stiropornimi ploščami.
Prisotni se strinjajo.

Nujna je zamenjava ventila za sanitarno vodo. Vod poteka iz toplotne postaje in je namenjen za stavbo Lojzeta Hrovata 5. Ventil je v kleti našega etažnega lastnika, zato smo mnenja, da se strošek obračuna stavbi LH5. O tem je tekel že pogovor z g. Žumrom iz Domplana.

Glede na starost stavbe, je potrebno očistiti vse električne omarice na vseh hodnikih. Delo bo opravil kvalificiran izvajalec. Trenutno predračuna še ni, pogovori pa že potekajo.

Glede izpusta vode, zaradi možnosti, da etažni lastniki zamenjajo radiatorje in ventile na ogrevalni napeljavi v svojih stanovanjih, je sklenjeno, da se dogovorimo s toplarno. Ko bodo imeli remont, naj se izpusti voda iz sistema za ogrevanje. Po razgovoru in uskladitvi z ostalima stavbama, bo vsakemu stanovanju v naši stavbi oddan listek v poštni nabiralnik od kdaj do kdaj ne bo vode v ogrevalni napeljavi.

Potrebno bo poiskati izvajalca, da obnovi betonska tla v kletnih hodnikih in izvesti obnovo.

Etažni lastniki stanovanj pod streho, želijo, da se položi na podstrehi izolacija. Ker je to zahteven projekt, ki vključuje tudi izolacijo na stropih v kletnih prostorih vključno v posameznih kleteh, naj se pridobi predračun, vendar si trenutno tega ne moremo privoščiti. Lahko pa posamezni etažni lastnik nabavi izolirni material in ga položi nad svojim stanovanjem. Glede te izvedbe se je potrebno še pogovoriti z upravnikom.

Zbor zaključen ob 20.15 uri.

Zapisnik sestavil:                                       Overovatelja zapisnika

MARKO JERETINA                                    Ž. F.                 P. S. M.

Zadnja predelava: 28. 8. 2016