ETAŽNI LASTNIK, Ul. Lojzeta Hrovata 7, Kranj

 

Zapisnik s sestanka EL (Etažnih Lastnikov) s 28. 2. 2012

Večstanovanjska stavba
Ulica Lojzeta Hrovata 7
4000 Kranj

ZAPISNIK

Zadeva:  Zbor Etažnih lastnikov z dne: 28. 2. 2012 ob 17.30 uri

Dnevni red:
1. Ugotovitev prisotnosti in potrditev dveh overovateljev zapisnika,
2. Plan investicijsko vzdrževalnih del in manjša vzdrževalna dela,
3. Razno

Udeležba je bila 51,44% po deležih, predlagana in potrjena overovatelja zapisnika: Lidija in Joško.
Upravnica je pozdravila prisotne, nakar smo prešli na 2. točko dnevnega reda in določili plan.

1. Izdelava razdelilnika v toplotni postaji, za merjenje porabljene toplote, za vsako stavbo posebej,
2. Ureditev tal v kletnih hodnikih z epoksi maso,
3. Menjava nihajnih vrat pri poštnih nabiralnikih,
4. Obnova kabine dvigala.

1. Za 1. točko imamo sestanek z g. Žumrom na Domplanu, 7. 3. 2012 ob 15 uri. Povabljen za sodelovanje g. Dulič.
2. Poišče se izvajalce, ki dostavijo predračun,
3. Nič konkretnega dorečenega
4. Nič konkretnega dorečenega,

Točki 3 in 4 sta dani v plan, vprašanje če bo toliko denarja. Če bo, prideta v izvedbo.
Vprašanje upravnici, kako lahko Domplan izda privoljenje za pobiranje podpisov, za uporabo zaklonišča v določene namene, recimo, zadnjič sta 2 fanta pobirala podpise za uporabo zaklonišča za športne treninge. Upravnica odsvetuje podpisovanje dovoljenj, ker bodo prej ali slej nastali iz uporabe zaklonišč za kakršnekoli namene, tudi stroški. Ti pa bodo verjetno bremenili nas, etažne lastnike, katerim zaklonišča pripadajo.

Poudarja, da se ji čudno zdi, začela je že reševati zadeve okoli lastništva zaklonišč, pa ne pride nikamor, kajti, ko so stroški, ti bremenijo etažne lastnike, ko se izvajajo določena dela, vzdrževanja, pa etažnih lastnikov ne sprašuje nihče za dovoljenja.  Na primer, rampe za zaprtje dohoda na parkirišče, se pa ne sme postaviti, ker tega ne dovoli občina.

Svetuje, naj se po bodočem vpisu lastnine na pripadajoče zemljišče, v zaklonišču razširijo garaže. Vendar, se bo to potem enkrat, reševalo v sklopu reševanja zemljišča.

- Marko sprašuje, kako rešiti zadevo okoli nadstreška nad stopniščem in odtoka vode z nadstreška, kateri zdaj pri taljenju snega spira vso umazanijo po stenah pravkar obnovljene fasade oziroma betona.
Če ji damo dovoljenje, da bo ona napisala dopis lastniku stanovanja in bo sama začela z obveščanjem lastnika, naj uredi tako nadstrešek, kot odtok vode. Po prejetem dopisu ima lastnik 14 dni časa, da se izjasni kaj bo ukrenil, drugače lahko sprožijo postopek s prijavo stanovanjski inšpekciji (ali za okolje). Potem mora lastnik dokazati, da je dobil za gradnjo nadstreška dovoljenje etažnih lastnikov, tega pa nima, niti ga ni imel predhodni lastnik.

Potrdimo sklep, da se pooblasti upravnico za dogovore z etažnim lastnikom glede ureditve terase nad vhodom v stavbo.

- Marko poudari, da je naloga upravnika, da dela v dobro etažnih lastnikov, ne izvajalcev. In, da ne prihaja do takih zapletov, ko odpove pravna služba Domplana, kar je za nas pomenilo, da je bilo plačilo elaborata za dvigalo neizvedeno, zato, ker je Domplanova pravnica smatrala, da moramo Zaplotnika tožiti etažni lastniki in, da je malo možnosti, da tožba uspe. To pa pomeni za nas, dodaten strošek. V tožbo nismo šli, ker smatramo, da mora Zaplotnika tožiti Domplan.

- Upravnica poudari, da bo neprijavljanje oseb, ki stanujejo  v stavbi izvedeno s plačilom faktorja 1,6, ker je vse osebe stanujoče v stavbi potrebno tekoče prijaviti,

- etažni lastniki so izjavili, da je firma Sandex odjavila vse delavce in, da so zdaj zaposleni le domači in 2 delavca. Zato je potreben biti previden, pri uveljavljanju in izvedbi reklamacije. Ko se bo zunaj ogrelo in ne bo več nočnih temperatur pod ničlo, se naj pozove izvajalca za fasado, da odpravi reklamacije in se mu določi čas, na katerega naj odgovori. Če se ne odzove, je potrebno obvestiti  upravnika in v slučaju, da dela ne bo opravil, se dela naročijo drugemu izvajalcu, denar pa se vzame iz rezervnega sklada namenjenega plačilu Sandexu za fasado.

- Vprašanje okoli postavljanja raznih nadstreškov v pritličju. Upravnica pravi, da se ne smejo postavljati, še najmanj pa vrtati v fasado, da bi nadstreške pritrjevali v betonsko steno.

Sprejet je sklep, ne sme se postavljati nadstreškov okoli stavbe, da se ne dovoli vijačenje raznih delov v fasado, sem so zajete tudi klima naprave, ki se pa lahko postavijo znotraj stene balkonov, ker je balkon last etažnega lastnika. Nikakor pa na skupnih delih stavbe.
Odtok iz klima naprave mora biti urejen in se ne sme voda prelivati čez balkon. Problem ne bo sam iztok, lahko pride do umazanja fasade. V tem primeru se takoj opozori etažnega lastnika na ukrepanje za preprečitev nadaljnjega uničevanja, mokrenja ali mazanja fasade. Lastnik mora potem izvesti odvodnjavanje, ki ne bo škodovalo stavbi,

- etažna lastnica sprašuje kaj spada v zavarovanje, katero plačujemo zdaj v treh mesečnih obrokih na začetku vsakega leta na položnici. Razloženo, koordinator je obljubil pisno razložitev zajetih postavk, ki jih zavarovanje krije,

- etažna lastnica, pravi, da zdajšnje razmerje plačevanja stroškov za ogrevanje po kalorimetrih ni pravično, ker je prevelik razkorak med plačevanjem po delilnikih in pavšalom. Ta bi moral znašati največ 90/10, da bi bila realno obračunana porabljena toplota. Zato se je potrebno dogovoriti z Brunato, da se ta razlika zmanjša v korist obračuna po delilnikih. Kajti zdaj je zelo neugodno razmerje okoli 65/35,

- etažna lastnica predlaga, da se pred vhodna vrata v kletno etažo postavi nek predpražnik, da se ne nosi v hodnik umazanija oz. zdaj pesek s katerim posipajo led in sneg. Kajti nastavljena krpa, je premalo,

- etažni lastnik prosi, da se opozori čistilko, da pri čiščenju ne daje v dvigalo posod z vodo in čistili, ker uporablja za čiščenje čistila, ki se močno širijo po kabini dvigala in dražijo sluznico. Posode se vozijo v kabini dvigala, čeprav sama čisti v nekem nadstropju hodnik. Obljubljeno, da bo opozorjena, etažni lastniki pa naj me opozorijo, če se bodo zadeve ponavljale,

Ker so pod stopnicami v kletni etaži tudi dalj časa neuporabljena kolesa, bi bilo dobro preveriti, katera kolesa se lahko odstrani. Tako bi se za en dan po možnosti v tem mesecu odločili, da vsak lastnik odstrani svoje kole, tista, ki ostanejo, pa bi odstranili iz stavbe.
Potrebno je napisati obvestilo vsem etažnim lastnikom, za odstranitev koles za dan ali dva, ostala kolesa se odstranijo iz stavbe. Za odvoz bo poskrbela ga. Nevenka.
                               
Zbor zaključen ob 19.15 uri.

Lep pozdrav

------------------------------------------------------------------------------------------------------
02.03.2012:
etažnima lastnicama sta bila 02.03.2012 dostvaljena v poštni nabiralnik lista z obraložitvijo, kaj zajema zavarovanje, ki ga obračunava Domplan v prvih treh mesečnih obrokih na začetku leta,

Pred vhodna vrata v kletno etažo, je bil 2. 3. 2012 postavljen zeleni predpražnik, ki je ostal po zaključku del na fasadi in ga je neznano kdo, odrezal, tako, da je bil premajhen za pred glavni vhod v stavbo, pri poštnih nabiralnikih.

03.03.2012:
Razdeljeni zapisniki upravnice v poštne predale etažnih lastnikov LH7, z zbora EL z dne: 28. 2. 2012, katere je Tamara poslala po pošti,

23.03.2012:
Pogovor s čistilko glede prevažanja čistil v kabini dvigala, medtem, ko čisti v enem izmed nadstropij,

27.03.2012:
Realiziran odvoz koles, ki so ostala pod stopnicami v kletni etaži. Odpeljana so bila 3 kolesa,

OPOMBA:
V skladu s sprejetim načrtom vzdrževanja, je bil v prisotnosti upravnice sprejet plan del za leto 2012
- sanacija tlaka v skupnih prostorih (kletni hodniki),
- dobava in montaža kalorimetra v toplotno postajo, za merjenje porabe toplote za ogrevanje, samo za našo
  stavbo,
- dobava in montaža novih nihajnih vrat,
- obnova kabine dvigala

In sprejet je bil pomemben sklep, ki ga je upravnica zapisala v zapisnik:

- Sprejme se sklep, da se na zunanje skupne stene, ne dovoli montaže raznih nadstreškov, zunanjih klimatskih naprav, ipd.

MARKO JERETINA

Zadnja predelava: 28. 8. 2016