ETAŽNI LASTNIK, Ul. Lojzeta Hrovata 7, Kranj

 

Zapisnik s sestanka EL (Etažnih Lastnikov) s 5. 12. 2011


SVET ETAŽNIH  LASTNIKOV
Ulica LOJZETA HROVATA  7
4000 KRANJ

DOMPLAN d. d.
ga. T. S., upravnica
Bleiweisova cesta 14
4000 Kranj

Datum: 6. 12. 2011
Št. dopisa: 08-12/2011-0

Zadeva:  Zbor etažnih lastnikov  in podaja informacije glede zaključka del na fasadi po pogodbi

Zbor se je vrsil dne 5. 12. 2011 ob 19.00 uri, v skupnem prostoru v kletni etaži,

Vabljeni vsi etažni lastniki in najemniki v LH7.
Prisotni: R., N., M., Jeretina, M., V., T., K. P., B., T., J., P., C., P., K., P., S.,

Najemniki:  N.

Pooblaščen upravnik  za občinska stanovanja: T., M., B., ., K., M.

Dnevni red:
1.  Ugotovitev sklepčnosti in potrditev overovatelja  zapisnika,
2.  Pregled del in zaključek obnove fasade na naši stavbi,
3.  Dodatna dela, izvedba in plačilo,
4.  Obračun izvedenih del na fasadi, rezervni sklad, penale in EKO sklad,
5.   lzvedba reklamacij
6.   Razno

AD1
Zbor ni sklepčen, za overovatelja zapisnika sta predlagana in sprejeta :
g. P. P. in ga. K. L.,

AD2
Potrebno je razlikovati dela po pogodbi in dodatna dela, naročena med izvajanjem  pogodbe. Dela po pogodbi so zaključena skoraj v celoti. Niso še: obroba  na strehi in odprava  reklamacij.
lzvedena dela: izolacija v debelini 10cm, sidrana, obdelana z ometnim lepilom, vanj vtisnjena mrežica in se en premaz z ometnim lepilom, premaz pred zaključnim nanosom fasade in nanos fasade, vgrajene so granitne police na vsa okna in pragove vrat, nad vsemi okni je vgrajena kamena volna, po objavljeni novi požarno tehnični smernici TSG-1-001:2010, obdelana in zaključena je vsa betonska obnova balkonov, izdelan je vetrolov, obe betonski steni na klančini z dostopom  v kletno  etažo, stolp dvigala nima izolacije je pa obdelan kot fasada, obdelava in zaključna dela na stenah balkonov  ob stopnišču.

AD3
Naročena in izvedena potrebna  dodatna  dela, katera so se pokazala med izdelavo fasade:
zapiranje odprtin pod balkoni, vstavitev odtočnih cevi za odvod meteorne vode z balkonov, povsod tam, kjer balkoni niso zaprti, odstranitev fasade na zahodni strani stavbe do višine spodnjega dela oken, nalepitev stirodurja debeline  15 cm, oplesk lesenega napušča pod streho, zapiranje odprtin pod balkoni v pritlicju, izdelava dodatne  izolacije na mansardnem stanovanju  pod streho, montaža nove pločevine  na strehi zaradi nove širine fasade v 1x-ni izvedbi, vstavitev odtočne  cevke na balkonu v 3. nadstropju­ Markelj,

AD4
Specifikacija obračuna del po pogodbi in izvedena dela po naročilu:

 Dela in material po pogodbi
65.641,70 EUR
 Osnova za popust
2 %
 Cena popusta
1,312,83 EUR
 Cena s popustom
64.328,87 EUR
 Zamudni penale
6.432,88 EUR
 SKUPAJ CENA
57.895,99 EUR
 
 Dodatna dela
5.964,60 EUR
 Skupna cena
63.860,59 EUR
 
 Osnova za DDV
63.860,59 EUR
 DDV 8,5%
5.428,15 EUR
 
 Cena skupaj z obračunanim DDV
69.288,74 EUR
 Že plačano:
 - maj 2011  akontacija za material
28.210,00 EUR
 - julij 2011  1. obrok
1.000,37 EUR
 - avgust 2011  2. obrok
1.000,37 EUR
 - september 2011  3. obrok
1.000,37 EUR
 
 SKUPAJ ŽE PLAČANO:
31.211,11 EUR
 
 Ostane še za izplačilo:
38.077,63 EUR
 
 Nakazanih bo še, nevračljivih sredstev EKO sklada, izvajalcu:
9.810,00 EUR
 
 Za poplačilo firmi, smo dolžni še
28.267,63 EUR
 
Ob mesečnem plačilu 1.000,37 EUR bomo posojilo izplačali v 29. mesecih.

AD5
Reklamacije  pri etažnih lastnikih:
5 od etažnih lastnikov, od tega sta 2 že rešeni,
- M.- praske na steklu kuhinjskega okna, verjetno  od čiščenja - ni rešena reklamacija,
- M./Ć.- neobdelan  zgornji rob balkona - rešena reklamacija
- R.- madeži na vratih  iz kuhinje- ni rešena reklamacija,
- T.- med vstavitvijo granitne  police, pod oknom izbita deska v kuhinjo- rešena reklamacija,

- Ažman/Eržen-okvir rolet ni možno zapreti do kraja- škarje, to ne bo reklamacija. Po vgraditvi granitne police ni možno več popolnoma  zapreti škarje rolet na kuhinjskem oknu. Etažni lastnik je samostojno naredil spremembo  z vgradnjo rolet, o tem pa ni nikogar obvestil. Tako je bila okenska polica vgrajena, kot pri vseh ostalih etažnih lastnikih. Ker je vgradnja granitnih  polic narejena po načrtih stavbe, se ni moglo prilagoditi samostojni spremembi na stavbi, zato bo moral etažni lastnik sam poskrbeti  za prilagoditev okvirja rolet.

Reklamacije na stavbi:
- na vzhodni strani stavbe, je v kotih videti se osnovni nanos, slabo izdelana fasada - popravilo  pomladi,
- pri robovih mansardnega stanovanja še ni pritrjena nova pločevina, stara ima ostre robove na katerih se
  lahko ljudje porežejo,

S strani izvajalca, je bila narejena zelo nefer poteza. Namreč na zahodno/severni strani med stopniščem in balkoni, so celotno steno po nanosu zaključne fasade, pobarvali s fasadno barvo. Ob moji pritožbi, da stena nima prave barve, so najprej zatrjevali, da je to le videti zaradi odboja od stolpa dvigala, da je fasada enaka, kot povsod. Po mojem bližjem ogledu fasade, sem nato dokazal z robovi, na katerih sta dve različni barvi, da je na originalno fasado nanesena še barva. Poklical sem v JUB, se pogovoril s predstavnikom, ki nadzira
JUB-ov material. Ker mi je zagotovil, da sta fasadni material in barva izdelana na isti osnovi, zaradi česar ne bo prišlo do luščenja barve in glede na časovno garancijo za material, ta je po pogodbi  10 let, je bila sprejeta izvedba.

lzvajalec mi je obljubil, da bo na svoje stroške zamenjal straniščno školjko v skupnem wc-ju v kletni etaži.

AD6
AD6/1

Naročena dodatna dela za dokončen izgled in obnovo stavbe:
- izdelava cokla iz kurilplasta spredaj in zadaj,
- barvanje betona pred glavnim vhodom, do ulice, s sivo barvo za beton,
- barvanje kovinske ograje in betonskih tal na balkonih ob stopnišču - do zaključka zapisnika že izvedeno, Vsa dodatna dela znašajo z davkom 1.708,74 EUR.
Z izdelavo cokla, se počaka do spomladanskih dni, da bomo videli, če bo na stikih stavbe z zemljo, začela
vlaga vleči na fasado. Če se bo to zgodilo, bomo morali izkopati zemljo in se izolirati temelje. Nato se bo dokončal cokel, po coklu pa se bo okoli stavbe, nasul pesek rizel, namesto položitve novih betonskih ploščic.

AD6/2
V vetrolov je potrebno še vrniti desko  za pritrjevanje različnih oglasov, ker te že lepijo po steklu. Glede nato, da bo stanje deske  enako  zdajšnjemu stanju, se ne nabavi nova, temveč se pritrdi stara deska. Pritrdi se tudi mali  poštni nabiralnik, kateri pa je med  obnovo fasade  izginil.

AD6/3
Opozarja se vse etažne lastnike, da je stavba  stara  več kot  30 let in bodo počasi  začeli spuščati radiatorji za gretje stanovanja. Nerodno bo, v kolikor pride do okvare med  ogrevalno sezono.  Zato je potrebno razmisliti in po kurilni sezoni računati na nove  radiatorje.

AD6/4
Namesto sedanjih pokrovov nad svetlobnimi jaški ob kletnih hodnikih (zunanji), se bo dalo izdelati kovinski okvir, vanj pa bo pritrjeno  kaljeno steklo. Kovinske pokrove bo izdelovalec poizkušal prodati, v kolikor bo zanje  povpraševanje.

AD6/5

Glede sedanjih betonskih  ploščic, sem prepričan, da jih po 30 letni uporabi, lahko brezplačno oddamo prvenstveno našim etažnim lastnikom, če ne bo zanimanja, pa drugim osebam. Ploščice bodo na razpolago, dokler se ne odpeljejo izpred stavbe.

AD6/6
Pritožba stanovalca, da gretje v stavbi, ko je zunaj mraz (pod 0 stopinj Celzija) ni dovolj kvalitetno. Glede nato, da plačujemo  toploto za ogrevanje po porabi, je instalacija za centralno  ogrevanje v stavbi ob mrazu prehladna.  V drugih  ogrevanih  stavbah, ko je hladno, za cevi ne moreš prijeti, ker so prevroče, v naši stavbi so cevi precej manj tolpe. Preveri se v toplarni in naši toplotni postaji, kaj je temu vzrok in težavo glede gretja, odpravi.

AD6/7
Še vedno se pričakuje od Domplana  že obljubljena ponudba  za vgradnjo števcev v toplotni postaji, da bo vsaka stavba vezana na našo toplotno postajo beležila porabo le za svojo stavbo. Tako bomo imeli čiste račune in plačevali le tisto porabljeno toploto, katero bo porabil vsak v svoji stavbi. Ponudbe sem času izdelave zapisnika že dobil v roke in tudi oddal v vsaki stavbi koordinatorjema.

AD6/8
Glede na lanski zapisnik dimnikarjev ob pregledu naših dimnikov, je bila zahteva, da se odprtine na betonskih  kapah dimnikov zamrežijo.
Prejeli smo ponudbo od firme Vartek, za zaporo vseh 12-ih odprtin (6 dimnikov) in za izdelavo pokrova na kapi, da s tem zaščitimo beton pred propadanjem.

Mnenje  etažnega lastnika, da je cena posamezne mreže 58 EUR z DDV predraga, enako pokrovi iz vroče cinkane pločevine, se naj pridobi za izdelavo mrež, se kakšnega ponudnika, za zaščito betona, pa se predlaga barvanje betona z barvo za beton.

Lep pozdrav

MARKO JERETINA

Zadnja predelava: 28. 8. 2016