ETAŽNI LASTNIK, Ul. Lojzeta Hrovata 7, Kranj

 

Zapisnik s sestanka EL (Etažnih Lastnikov) s 17. 7. 2011


SVET ETAŽNIH LASTNIKOV
Ulica Lojzeta Hrovata 7
4000 KRANJ

DOMPLAN d. d.
Upravnik, ga. T. S.
Bleiweisova cesta 14
4000 Kranj

Datum:          17. 7. 2011
Št. dopisa:     05-07/2011-O

ZADEVA:        Zapisnik zbora etažnih lastnikov

ki se je vršil 14. 7. 2011 ob 20 uri v skupnih prostorih stavbe LH7 Kranj. Na zbor so bili vabljeni etažni lastniki in najemniki.

Prisotni:
R., N., Jeretina, M., T., Č., R., Ž., P., Č., S. in najemnica stanovanja T.,

Opravičili odsotnost: nihče,

Zbor ni sklepčen, udeležba je bila: 23,49%. Sklepčnost ni potrebna, ker je zbor le informativen.

Zbor je vodil koordinator v LH7, Marko Jeretina.

Dnevni red:
1. Dosedanje delo na nadgradnji fasade, pripombe, reklamacije, ostalo,
2. Zapiranje glavnih vhodnih vrat med nadgradnjo fasade,
3. Pridobljena nepovratna sredstva iz EKO sklada,
4. Poštni nabiralniki po montaži na staro mesto, vpis imen,
5. Čistoča v kletnih hodnikih,
6. Nameščanje aparatur na izdelano fasado,
7. Izpiski za porabljeno toploto za ogrevanje,
8. ostalo

AD1.
Pri dosedanji izdelavi fasade na naši stavbi, so bile opažene določene površnosti pri delu izvajalca, o katerih je bil že sproti obveščen izvajalec. Problematično je, da je prisoten vodja gradbišča in se napake kar vrstijo.
Etažne lastnike se obvešča naj bodo pozorni na dela okoli njihovih stanovanj, opažene napake pa sproti sporočajo koordinatorju, ki izdeluje zapisnik. Z upravnico smo dogovorjeni, da se vodi evidenca napak, napake se bodo reklamirale po zaključku dela.

AD2.
Glavna vhodna vrata v stavbo spredaj, so med delom odklenjena, v soboto pa po zaključku del zaklenjena in jih je potrebno odpirati, kot običajno, s ključem.

AD3.
Imetniki e-pošte, so bili že obveščeni, da imamo odobrena nepovratna sredstva iz EKO sklada v višini cca 9.800 EUR. V rezervni sklad bodo sredstva nakazana po izstavitvi računa za zaključena dela.

AD4.
Nova vratca za poštne nabiralnike so v skupnem prostoru. Zamenjava bo potekala po montaži poštnih nabiralnikov na staro mesto. Pri zamenjavi bo potrebna pomoč še enega etažnega lastnika. Potrebno bo sodelovanje vseh EL, ker bo potrebno izročiti ključe nabiralnikov, po zamenjavi vratic, pa dobi vsak nove ključe. Prosi se, da se potem ne bi odpiralo vrat na silo, če že kdo pozabi ključ.

AD5.
V kletnih hodnikih se nabira odpadni material. Pri zadnjem pregledu hodnikov so bila na materiale dana obvestila za odstranitev. V glavnem je bil ves odpadni material kmalu odstranjen, kar je pohvalno, ni pa v redu, da se sploh pušča v hodnikih (odpadni akumulator, lesene in kartonske gajbice, lesene stole, cunje, zemlja v vrečkah, itd.).

AD6.
Zunanje enote klima naprav se lahko namesti na fasado le v vertikali stavbe in le tam, kjer ni balkonov, to pa pri nas pomeni, da le v pritličju. Vsi ostali EL morajo zunanji del klima naprave montirati na balkonu v vertikali, da enote niso raztresene sem in tja, ampak da stavba obdrži zgled.

AD7.
Brunata je poslala Domplanu izpiske stanja števcev za porabljeno toploto v kurilni sezoni 2010 / 11. Domplan je obljubil, da odpošljejo izpiske v petek 15. 7. ali najkasneje v ponedeljek 18. 7. 2011. Opozarjajo, da bo na izpiskih le stanje porabe, medtem ko bo ovrednoten poračun stroška, opravljen v mesecu septembru ali v začetku meseca oktobra 2011. (Glej hrbtno stran položnice Stroški stanovanja za mesec julij2011).

AD8.
1. Izpostavljeno je bilo vprašanje zakaj se zdaj ne izdela izolacija na kletni zunanji steni stavbe, kot to delajo v sosednji stavbi - LH5, kajti kasneje, ko se bo začelo kopati, se bo tudi poškodovala fasada.

Odgovor: pri nas ne bomo kopali, da bi obnovili izolacijo, ker ni potrebe.

Vprašanje: ali imamo potrebo po izpustu vode iz sistema za ogrevanje? V kolikor je, je potrebno čim prej povedati, da se uskladimo s sosednjima stavbama, da se dela opravijo v času izpusta vode.

Odgovor: voda naj se izpusti, čeprav nima trenutno nihče potrebe. Ali se bo ali ne izpustila voda, se bomo pogovorili s sosednjima koordinatorjema in uskladili rok. Najboljše po počitnicah. Potrebno se je zavedati, da se voda v času kurilne sezone izpusti le v res, zelo nujnih primerih.

V kleti je potreben nov talni nanos, ker je zdajšnji beton že zelo izrabljen. Keramične ploščice ne pridejo v upoštev, ker mokre preveč drsijo, posebej v zimskem času. Zaprošen je bil en predračun direktorja firme Sandex. Po trenutnem ceniku, pride strošek približno 1.500 EUR.

Dogovor je potekal tudi o nanosu kurilplast na vse stene, kjer so vrata dvigala. Predviden strošek znaša: 1.200 EUR. Strošek se krije iz rezervnega sklada.

Opomba:  kurilplast je dokaj grob nanos in vprašanje, kako se bo čistil oziroma se bo odstranila eventualna umazanija. Predlaga se, da se pogovorimo in pridobimo predračun tudi pri g. Gorjupu iz Visokega, občina Šenčur.

Odgovor: ker je izdelava obeh del predvidena za zimski čas, se bomo o tem še pogovorili, pridobili soglasje vseh EL in dodatnih informacij o materialu, pri izdelovalcih teh del. Ob sklepčnosti, moramo dopolniti plan vzdrževalnih del v stavbi.

Zapisal:
MARKO JERETINA

Zadnja predelava: 28. 8. 2016