ETAŽNI LASTNIK, Ul. Lojzeta Hrovata 7, Kranj

 

Zapisnik s sestanka EL (Etažnih Lastnikov) s 3. 5. 2011

 

SVET ETAŽNIH LASTNIKOV
Ulica Lojzeta Hrovata 7
4000 Kranj

Domplan d. d.
Upravnica ga. Tamara Surina
Bleiweisova cesta 14
4000 Kranj

Štev.: 04-05/2011-O

Datum: 4. 5. 2011

Zapisnik sestanka etažnih lastnikov

ki se je vršil 3. 5. 2011 ob 20.00 uri v skupnem prostoru stavbe Ul. Lojzeta Hrovata 7, Kranj. Na sestanek so bili vabljeni vsi etažni lastniki in najemniki.

Prisotni:
R. B., N. M., M. B., J. M., M. S., T. S., K. P. M., B. A., Č. N., P. P., B., S., D. M.,

Opravičili odsotnost:
K. L. in L. M., ki se strinjata s prvo točko dnevnega reda, varianta C, M. D., ki je pooblastil za glasovanje Jeretina.

Etažni lastniki z udeležbo v 32,44% in upravnik, kot upravnik občinskih in ostalih družbenih stanovanj z 10,98% deležem, skupaj: 43,42% delež.

Sestanek ni sklepčen, posamezne točke se izvedejo z večino za ali proti.

Zbor je vodil Marko Jeretina

Dnevni red:
1. Izbira barve fasade po priloženih vzorcih,
2. Podpis pooblastila Domplanu, za terjatev neplačnikov v rezervni sklad,
3. Montaža raznih naprav na fasado, po obnovi fasade,
4. Nabava novih poštnih nabiralnikov,
5. Obdelava stropa v kletnem hodniku,
6. Razno

Za overovatelja zapisnika sta bili izbrani: BA. in MS

AD 1.
Po krajši diskusiji je sprejet

SKLEP: izbrana je barva fasade C, če je možno v malce temnejšem odtenku.

Koordinator še razloži, da bo upravnik Domplan d. d. po plačilu celotnega zneska za obnovo fasade, zaračunal za stroške priprave dokumentacije za pridobitev nepovratnih sredstev iz EKO sklada, po 5 EUR na stanovanjsko enoto. Na dopis katerega je g. Kernu posredoval g. Šoljič iz LH5 za obe stavbi, naj se nam ne obračuna teh napovedanih stroškov, je prejel odgovor, da se bo strošek obračunal, ker to dovoljuje zakon sprejet v Evropski skupnosti, ki se nanaša na EKO sklad.

AD 2.
Etažni lastniki se ne strinjamo, da se pobira podpise za terjatev neplačnikov v rezervni sklad, ker je že v stanovanjskem zakonu določeno, da ta nadzor in terjatev, izvaja upravnik.
Zato zahtevamo, ko doseže vsota neplačanih sredstev višini treh mesečnih obrokov plačila v rezervni sklad posameznika, da upravnik izvede po zakonu določen pisni poziv neplačnikov k plačilu. Poziv upravnika se šteje za verodostojno listino v smislu zakona, ki ureja izvršbo in zavarovanje.

AD 3.
Sprejme se

SKLEP: po zaključku del na fasadi, se prepove montaža kakršnih koli naprav na fasadi. Zato se napiše Interni pravilnik, v katerem je določba, da vsak poseg v fasado, ki ima za posledico poškodovanje fasade ali se posledično po posegu v fasado povzročijo poškodbe, se te poškodbe takoj sanira, sanacijo pa krije posamezen etažni lastnik, ki je opravil nedovoljen poseg v fasado.

AD 4.
V razpravi kupiti nove poštne nabiralnike ali te le delno obnoviti z nakupom in montažo novih vrat poštnega nabiralnika je bil sprejet

SKLEP: v kolikor je možna izvedba plačila nabave novih poštnih nabiralnikov iz rezervnega sklada, se kupi nove poštne nabiralnike, v kolikor moramo etažni lastniki sami financirati nakup, se kupi le kompletna vratca. To pomeni strošek 11,84 EUR na posamezno enoto z vračunanim DDV. Montažo izvedemo sami, strošek nakupa, obračuna na položnici Domplan d. d., ki plača račun dobavitelju, to je: Point Inženiring, Kleče 5, 1000 Ljubljana. Dogovor o izbiri in plačilu, opravi z upravnikom Jeretina.

AD 5.
Sprejet je

SKLEP: da se strop hodnika v kletni etaži prekrije s stiropornimi ploščami velikosti 50 x 50 cm. Nakup in delo izvedemo sami etažni lastniki.

AD 6.
A.
V 6. nadstropju se občasno ne odprejo zunanja vrata dvigala, zato morajo etažni lastniki izstopiti v takih primerih v 5. ali 7. nadstropju.
O okvari se obvesti vzdrževalca dvigala.

B.
Vprašanje, kaj vsebuje obračunana postavka v mesečnem obračunskem listu, reševanje iz dvigala.
Razloženo

C.
Za spremembo napisov priimkov v domofonski plošči ali na poštnih nabiralnikih se obvesti koordinatorja, ki izvede spremembo.

Č.
Jutri, 4. 5. 2011 bo Maček Tone, iz Elektro servisa, Škofja Loka, odstranil domofonsko ploščo, v katero bo vgradil dodatno tipko za osvetlitev. Sedaj sveti neonska žarnica 24 ur na dan, potem se bo luč za osvetlitev tipk, lahko vklopila le po potrebi. Plošča se bo namestila nazaj v roku cca 4 dni. Ta čas bo poskrbljeno, da bodo vrata odprta za vstop v stavbo. Ker so dela posledica obnove fasade in s tem spremljajoča ureditev infrastrukture na stavbi, se plačilo izvede iz rezervnega sklada.

Zapisal:
Marko Jeretina

Overovateljici zapisnika:
B. A         M. S.

Kranj, dne: 16. 4. 2010

Zadnja predelava: 28. 8. 2016