ETAŽNI LASTNIK, Ul. Lojzeta Hrovata 7, Kranj

 

Zapisnik s sestanka EL (Etažnih Lastnikov) s 14. 2. 2011


Večstanovanjska stavba
Ulica Lojzeta Hrovata 7
4000 Kranj

včestanovanjske stavbe: LOJZETA HROVATA 7, KRANJ, z dne 14. 2. 2011, ob 16.30 uri v skupnih prostorih hiše.

Vabljeni vsi etažni lastniki in najemniki stanovanj, na običajen način z obveščanjem po e-pošti, pisnim vabilom ostalim vloženim v poštni nabiralnik in objavljenim vabilom v oglasni omarici.

Prisotni etažni lastniki - razvidno iz podpisane liste prisotnosti (arhiv upravnika):
kar predstavlja 52,08 % solastniških deležev glede na celotno vrednost solastniških deležev.
Upravnik zastopa 10,98% ostalih etažnih lastnikov.

Zbor lastnikov je vodil koordinator, po njegovem odhodu pa upravnica

Izvoljena sta bila overovatelja zapisnika:
Dva etažna lastnika, prisotna na zboru,

Dnevni red:
1. Ugotovitev prisotnosti in potrditev dveh overovateljev zapisnika,
2. Potrditev dosedanjega oz. izvolitev novega nadzornega odbora in imenovanje članov,
3. Plan invensticijsko vzdrževalnih del za leto 2010,
4. Tekoča manjša vzdrževalna dela v letu 2010,
5. Razno

Opravičili odsotnost: 1 etažni lastnik,

Dnevni red:
1. Izdelava fasade
2. Razno
3. Predstavitev del in pogojev za obnovo fasade. Predstavitev predračuna Sandexa in ART-DOM iz Selc.

Vsi prisotni etažni lastniki se po seznanitvi in uskladitvi, strinjamo, da pristopimo k obnovi fasade pod prebranimi pogoji, ti pa so:
- ker sta fasada stavbe, posebej pa še beton v slabem stanju, se strinjamo z nadgradnjo fasade in obnove betona na naši stavbi,
- pogodba se napiše po predloženem predračunu,
- po podpisu pogodbe, plačamo avans, nato pa se sredstva do izplačila posojila nakazujejo iz rezervnega sklada izvajalcu, (po narejenih izračunih, izplačilo traja do največ 2 leti, odvisno od podražitve, zaradi novih požarnih predpisov),
- sprejete so vse postavke iz predračuna, razen belega robu okoli okna, to si morajo nekateri še ogledati, ker se jim zdi grdo. Priporočen ogled nove fasade v ulici Gorenjskega odreda, dogovorili se bomo pred pričetkom del,
- luči na balkonih pri hodnikih se odstranijo,
- les iz vetrolova se odstrani,
- beton balkonov se obnovi, oblepi z stiroporom in nanese fasada,
- Izvajalca se pozove za nov predračun z upoštevanjem novega požarno varnostnega pravilnika, ki določa, da se mora okoli oken vgraditi termalna volna.
- v kolikor bodo etažni lastniki iz LH5 istočasno pristopili k izdelavi fasade, bomo od izvajalca zahtevali 2% popust na končno vsoto računa,
- pridobiti je potrebno sredstva iz EKO sklada, kar nam omogoči upravnik,

Sklep AD1:
Vsi prisotni (66.18% po deležih, ugotovljeno iz zapisnika upravnika, ki se je nadaljeval po našem zboru) potrdijo izdelavo fasade takoj po urejenih administrativnih zadevah. Od obeh predstavljenih se izbere izvajalca SANDEX d. o. o. in naredi pogodba, po prejetem in predstavljenem predračunu z upoštevanjem razlike predračuna za vsoto, ki jo povzroči upoštevanje novega požarno varnostnega predpisa. Izvajalcu se plača 30.000 EUR, za ostalo razliko do končnega izplačila fasade, zagotovi posojilo izvajalec. Domplan d. d., vsak mesec v rezervnem skladu zadrži 100 EUR, ostalo odvede izvajalcu, redno vsak mesec do izplačila. Domplan takoj po podpisu pogodbe z izvajalcem, odda vlogo za pridobitev nepovratnih sredstev iz EKO sklada.
Za potrditev sklepa AD1, se zbere v stavbi podpise za obnovo fasade pod danimi pogoji in izstavljenem predračunu, ter se predloži upravniku v izvedbo.

Po 58. členu, morata biti zbrani 2 ponudbi, ki smo ju pridobili. V kolikor mora ponudbi pridobiti upravnik, zahtevamo, da se ti dve ponudbi pridobi v roku 7 delovnih dni in nato takoj pristopi k izbiri izvajalca.

1. Generalno čiščenje hodnika v stavbi:

- ga. Marčeta predlaga da se naslednji teden loti generalnega čiščenja v hodniku. Pravi, da bi takoj za plačilo stroja za čiščenje tal, pobrala po 2 EUR na osebo.

Sklep AD2:
S čiščenjem se počaka do druge polovice marca, ker bo vmes še sneg in mokro, ter se bo hitro izničilo vse delo.

1. Stanovalka predlaga, da se naredi spredaj pri glavnem vhodu klančina za otroški voziček.

S tem se ne strinjamo, ker bo vzelo precej prostora, klančina je že narejena za dohod v kletno etažo, potem pa morajo tako ali tako z otroškimi vozički v dvigalo. In je vseeno ali se peljejo z dvigalom iz kletne etaže ali pa iz pritličja, navzgor.

Sklep ni bil podan.

2. Etažni lastniki so za to, da se odstrani zadaj pred vhodom v kletno etažo, oreh in živa meja, ki raste nenadzorovano in jo nihče ne obrezuje. Enako so za odstranitev mrgolane, spredaj stavbe (severni del), smreke pa naj naj se pri Nartnik oz. Mitevski, skrajšajo.

Oreh - ker ima močne korenine, ki gredo proti stavbi,
Ostalo grmovje z močnim trnjem pa tudi ne spada v to okolje,
Mrgolana, ker so poleti v drevju zaradi zrelih sadežev, ose,

Gospa iz 1. nadstropja predlaga, da se smreke pred njenim balkonom odstranijo, ker ne vidi nikamor, boji se da bodo po drevesu plezale različne živali, ki lahko zaidejo na balkon ali v stanovanje.

Sklep AD5:
Za odstranitev omenjenih dreves in grmovja, se zbere podpise, nato pa izda nalog v Oddelek za razvoj in investicije v občinski upravi MO Kranj, za odstranitev.

1. V stopnišču se bodo prestavile vse radarske luči, tako da se stopnice recimo za navzdol osvetlijo, ko pride stanovalec na zgornjo stopnico. S tem gre varno po vseh osvetljenih stopnicah, navzdol. Prestavitev ne povzroči stroška.

Zbor smo zaključili ob 17.40 uri, nakar je sledil odmor do prihoda upravnice ga. Tamare.

Po prihodu upravnice na zbor etažnih lastnikov:
Upravnica pravi, da je zgrožena, ko posluša v sosednji stavbi, da bi šli z malo denarja v obnovo fasade.
Pravi, da je možno iti v izdelavo fasade le, s celotno vsoto za plačilo, ali najemom kredita. Oziroma, če bi nam dal kredit izvajalec. Zanimivo, da tega zadnjega pogoja v LH5 niso bili sposobni predstaviti.

Pravi da je izšel nov požarni predpis, ki zahteva, da se pri obnovi fasade uporabi termalna volna (zaradi požarov), ena varianta pa obstaja, da se termalna volna položi v določeni širini okoli oken. Zakon bo skopirala za vpogled.

Beljenja se ne plačuje iz rezervnega sklada, ker občina ne pristane na to in zahteva da beljenje plača uporabnik oziroma najemnik stanovanja, zato se tudi denar iz sklada ne sme koristiti za beljenje. To določa tudi pravilnik o vzdrževanju stavb.

Upravnica je prinesla Stanje rezervnega sklada. Stanje za koriščenje je: 27.479,60 EUR. Nevplačanih sredstev je še za 2.584,16 EUR.

Upravnici dan seznam s podpisi za prisotnost na zboru in liste s pooblastili za glasovanje. Zbor je bil zelo dobro obiskan, vsekakor pa je bil sklepčen.

Moj odhod z zbora zaradi določenih obveznosti: ob 18 uri.

Zapisal:
Marko Jeretina

Overovatelja: 2 etažna lastnika

Zadnja predelava: 28. 8. 2016