ETAŽNI LASTNIK, Ul. Lojzeta Hrovata 7, Kranj

 

Zapisnik s sestanka EL (Etažnih Lastnikov) s 06. 05. 2010



Večstanovanjska stavba
Ulica Lojzeta Hrovata 7
4000 Kranj


Zadeva: Zbor Etažnih lastnikov v stavbi Lojzeta Hrovata 7, dne: 06.05.2010 ob 19:00 uri, zaradi dogovora o zamenjavi navadnih ventilov na radiatorjih, za termostatske


Dnevni red:
1. Menjava navadnih ventilov na radiatorjih s termostatskimi,
2. Obnova fasade,
3. Razno - vprašanja in odgovori

Udeležba je bila 28,57% po deležih.

AD1
Predstavljen je bil termostatski ventil (pokazan), katerega prodaja in vgrajuje firma Brunata iz Ljubljane. Razloženo okoli delovanja, montaže in stroška na en kos, ter pogojev plačevanja na obroke s predstavljeno višino mesečnega obroka, glede na število radiatorjev v posamezni stanovanjski enoti. Po razpravi se je 17 etažnih lastnikov odločilo za zamenjavo v glavnem termostatskih ventilov, nekaj pa tudi za spodnje ventile. Seznam bo izdelan in izročen izvajalcu del oz. Brunati, da lahko pripravijo seznam dela za izvajalce, ter dnevno količino števila zamenjanih ventilov. Ventili se bodo zamenjali tudi v stanovanjih, ki so v lasti občine v dogovoru z skrbnikom občinskih stanovanj Domplanom d.d.

Prisotni potrjujejo izpust vode v času menjave ventilov in radiatorjev. Temu pa se pridružujejo tudi etažni lastniki iz stavb LH9 in LH5.

SKLEP:
V času montaže termostatskih ventilov, bo potreben izpust vode iz celotnega ogrevalnega sistema za vse tri stavbe. Ko dobim razpored dela od Brunate d.o.o., bom naročil upravnici naše s tavbe izpust vode, ki pa ne sme biti daljši od 8 do 9 dni. Predvidoma naj bi se montaža začela v ponedeljek 17. 5. 2010 zjutraj.

AD2
Predstavljen je bil predračun za obnovo fasade in betona stavbe, ter možen izvajalec. Za ponudbo bomo pridobili še kakšnega izvajalca in se do zbranega denarja odločili za izvajalca. Delno plačilo na obroke.

SKLEP:
Pridobiti še kakšno ponudbo za obnovo fasade.

AD3
Postavljeno je bilo nekaj vprašanj:

1. Vprašanje: Zakaj se delilnikov ni plačalo iz rezervnega sklada?:
Odgovor:   ker smo se tako odločili na sestanku, ker moramo zbrati denar za obnovo fasade in betona, ki je že kritično poškodovan. Če bomo kar naprej praznili rezervni sklad, fasade ne bomo mogli narediti nikoli.

2. Vprašanje: Kdaj se bo obnovila stena pri vratih dvigala v vseh nadstropjih, ker je že dodobra obrabljena.
Odgovor:   za desno in levo stran stene ob dvigalu se lahko dogovorimo, strošek pa plačamo po položnici. Potrebno bo dobiti izvajalca in predračun, nato se dogovorimo o izvedbi.

3. Vprašanje:  Zakaj se je tako hitelo z montažo delilnikov, če so ti obvezni šele v letu 2011. Etažni lastnik ima že vrsto let pokvarjen ventil na radiatorju v kuhinji in ga na noben način ne more zapreti. In zdaj ko bo plačeval po delilniku, bo moral plačati več, ker ni mogel zapreti ventila.
Odgovor:  Če je vedel, da ventila ne more zapreti, bi lahko tega zamenjal vsako leto, ko je bil objavljen izpust vode, ravno zato, da se lahko popravi ali zamenja te zadeve. V kolikor ni imel interesa, ne more za poškodovani ventil na radiatorju ali višje plačilo kriviti druge.

4. Ponudba:   Čistilka je vprašala, če smo etažni lastniki za to, da temeljito očisti hodnik in ga premaže, kar ne spada v redno čiščenje. Naredila bo to delo, če smo za.
Odgovor:   Poizve naj ceno pri čistilnem servisu za tako čiščenje, nato se bomo dogovorili naknadno.

5. Vprašanje:  Etažni lastnik, pravi, da bo v času montaže odsoten, nima pa še do danes montiranih delilnikov na radiatorjih. Takrat ni mogel priti dopoldan domov, pričakuje pa, da se bo monter prilagajal njemu, in njegovemu prostemu času, ne on monterju.
Odgovor: Če gre le zato, kdo se bo komu prilagajal, potem bo težko rešiti to zadevo, vsekakor, naj se že zdaj dogovori z Brunato ali izvajalcem dela, kdaj bo doma, da bo ta lahko opravil svoje delo v kolikor resnično želi da se montaža delilnikov in termostatskih ventilov opravi tudi v njegovem stanovanju.

Ker je bil sestanek informativni zaradi menjave navadnih ventilov na radiatorjih po etažnih stanovanjih z termostatskimi, nista bila določena overovatelja zapisnika.

Sestanek je bil zaključen ob 21 uri.

MARKO JERETINA

Zadnja predelava: 20. 9. 2016