ETAŽNI LASTNIK, Ul. Lojzeta Hrovata 7, Kranj

 

Zapisnik s sestanka EL (Etažnih Lastnikov) s 17. 9. 2009

Večstanovanjska stavba
Ulica Lojzeta Hrovata 7
4000 Kranj

ki je bil v skupnem prostoru stavbe, ob 20.00 uri.

Prisotni etažni lastniki: 15 lastnikov, kar pomeni 33,90 % solastniškega deleža na skupnih delih stavbe, občinska stanovanja v 9,86% deležu, kar pomeni skupaj 47,56% lastninski delež.

Dva etažna lastnika sta opravičila svojo odsotnost (3,80% delež) in potrjujejta sklepe po predlaganem dnevnem redu z izročenim pooblastilom.
Skupaj: 51,36 %, zbor je sklepčen

Ostali vabljeni in prisotni: 1 najemnica, .

Predlagani dnevni red:
1. Informacije in podatki glede vgradnje kalorimetrov (delilnikov),
2. Pregled in obravnava Sporazuma o delitvi in obračunu porabljene vode,
3. Razno

Predlogi sklepov
K točki 1. dnevnega reda
Za overovatelja zapisnika pa sta bila izvoljena P.P. in P.S.

K točki 2. dnevnega reda
Sporazum je bil po razlagi in dani možnosti za vprašanja, dan v podpis.
Za večinski sprejem bo potrebno zbrati podpise še v obliki od vrat do vrat.

Prisotni etažni lastniki so sprejeli dnevni red.

AD1.
S strani koordinatorja so bile podane informacije glede montaže in pogojev za montažo delilnikov, katere smo obravnavali koordinatorji vseh treh stavb in skupnega zaključka s poenotenim zastopanjem in zahtevami. Po obravnavah in primerjanjih, smo se odločili za izvajalca podjetje BRUNATA iz Ljubljane.
Glede termostatskih ventilov je več načinov izvedbe, ali vsak sam nabavi in zamenja, ali gremo v skupno nabavo ventilov in dobimo nekega izvajalca, ki bo montiral ventile na koncu kurilne sezone ali montažo prepustimo izvajalcu, ki bo montiral delilnike.
To se moramo še dogovoriti do konca kurilne sezone. Seveda tistim, ki že imajo termostatske ventile, teh ne bo potrebno zamenjati.
Plačilo za montažo delilnikov bo v štirih obrokih, dogovarjamo se še o popustu za cca 5%.
Delilniki bodo z radijskim odčitavanjem, da se izognemo nepotrebnemu čakanju in lovljenju, kdaj koga dobiti doma in odčitovalec števcev lahko pride ob njemu odgovarjajočem času in odčita stanje števcev, kar poenostavi tako način odčitavanja, kot prihranek denarja, nas pa ne veže takratna prisotnost na domu.

Etažne lastnike je zanimalo, če je možno spremljanje porabe toplote po internetu in dogovorili smo se, da pokličemo direktorja, kateri nam bo bolj podrobno razložil to in glede korekcijskih faktorjev za obračun.

AD2
Na kratko je bil predstavljen sporazum, ki ne prinaša nobenih novitet v uporabi števcev za mrzlo in toplo vodo, ne prinaša pa tudi nobenih dodatnih zahtev, kot se že izvajajo. Zato je bil dan predlog, da se sporazum podpiše, kar so tudi prisotni storili, kasneje pa so podpisali ostali etažni lastniki, kar jih je bilo dobiti doma.

AD3
a. Vprašanje, zakaj se niso kovinski pokrovi, ki so bili montirani za stavbo in pokrivajo jaške, plačali iz rezervnega sklada?
Odgovor: ker denar potrebujemo za obnovo zunanjega betona in fasade.

b. Vprašanje: slišati je, da bodo nadgradili garaže, nato pa vse bokse oddali v najem.
Garaže so bile zgrajene v sklopu stanovanj in tudi zaračunane v stanovanja, zato se ne morejo kar oddati v najem, razen, če nam valorizirano plačano vrednost garaž, zaračunanih v stanovanje vrnejo. Garaže so skupna last imetnikov stanovanj, katerim zdaj garaže pripadajo, lahko pa se oddajo v najem dograjeni deleži garaž.
Odgovor: Zaenkrat še ni nobenega podatka, da bodo sploh gradili, ker je vprašanje, če bo denar. Bomo pa opozorili Svet KS Bratov Smuk, da se obstoječe garaže ne more dati v najem, ampak ostane stanje, kot je bilo do sedaj.

Sestanek je bil zaključen ob 21.30 uri.

Overovatelja zapisnika:                                                                            Zapisal
S. P.      P. P.                                                                                          M. J.

Zadnja predelava: 20. 9. 2016