ETAŽNI LASTNIK, Ul. Lojzeta Hrovata 7, Kranj

 

Zapisnik s sestanka EL (Etažnih Lastnikov) s 23. 10. 2007

Večstanovanjska stavba
Ulica Lojzeta Hrovata 7
4000 Kranj


ZAPISNIK

s sestanka Etažnih lastnikov in najemnikov v večstanovanjski stavbi, v ulici Lojzeta Hrovata 7, Kranj, ki je bil dne 23. 10. 07 ob 19.30 uri v skupnem prostoru stavbe.

Prisotni: 14 etažnih lastnikov

Vabljeni in prisotni: koordinator iz ulice Lojzeta Hrovata 9,

Predlagani dnevni red:  


1. Informacija o nadaljnjem poteku akcije g. Borut Zatlerja, "ogrevajmo se varčneje",
2. Predlog za vgradnjo števcev v toplotno postajo, za merjenje porabljene toplotne energije in
    tople vode,
3. Razno, predlogi etažnih lastnikov, informacija glede ureditve dvigala in nadaljnjega vzdrževanja

Za overovatelja zapisnika sta bili določeni 2 stanovalki.  
Uvodoma je bilo pojasnjeno, da na sestanku ne bo sprejetih nobenih sklepov, bo pa podanih nekaj informacij, da bodo etažni lastniki seznanjeni s tekočimi deli in problemi.  

AD1./1
Podana je bila informacija, da je g. Zatler, ko je pridobil soglasja za izvedbo vgradnje merilnikov porabe toplotne energije po stanovanjih s tem zaključil širše zajeto akcijo. Tako, da je prepustil samo nabavo in vgradnjo merilnikov po stanovanjih posameznim stavbam oz. etažnim lastnikom.
G. Novak je predstavil informacijo, da g. Zatler še ni zaključil akcije in se bo šlo v skupno nabavo merilnikov. Glede na dve različni informaciji se pridobi nova in z njo seznani etažne lastnike.

AD1./2
Podana je bila informacija za bodočo pripravo vgradnje treh merilnikov v toplotno postajo, po enakem projektu, ki ga že izvajajo v Ulici Juleta Gabrovška 19, 21 in 23. Predstavljena je bila ocena stroškov in podan dogovor za interes tudi koordinatorja stavbe Ulice Lojzeta Hrovata 9. Z vgradnjo dodatnih merilnikov, bomo dosegli merjenje in obračunavanje porabljene toplote za vsako stavbo posebej, kar bi bilo najbolj pošteno. Potrebno bo še navezati stike s koordinatorjem v stavbi Ulica Lojzeta Hrovata 5 in poizkušati izpeljati skupen projekt. Koordinator iz ul. Lojzeta Hrovata 9, soglaša, da bi šli v projekt in izvedbo montaže dodatnih števcev s katerimi bi merili porabljeno toploto za ogrevanje in toplo vodo za vsako stavbo posebej, enako projektu iz Ulice Juleta Gabrovška 19, 21 in 23.

AD1./3 Razno

1. Podana je bila informacija glede vpisa v zemljiško knjigo. Geodetska uprava je Domplanu posredovala odločbo o izmeri parcele. Domplan mora zdaj vrniti na geodetsko upravo etažni načrt stavbe s tem pa bo omogočen vpis etažne lastnine. Vpis izgleda, da še ne bo prav kmalu zaključen. Vse tekoče informacije, ki jih bo posredoval upravnik, bodo objavljene v oglasni deski.

2. V kabini dvigala je bila zamenjana pozivna tabla, ki sedaj ustreza vsem predpisom, ker ima na tipkah tudi Brailovo pisavo, ki slabovidnim osebam omogoča prevoz v želeno nadstropje. Predstavljena so bila dela, ki so bila izvedena v plačilu 706,40 EUR. Račun je bil na ogled vsem etažnim lastnikom v oglasni omarici našega bloka. Strošek je bil krit iz sklada34 v katerem smo namensko zbirali denar za ureditev dvigala.

3. Domplan izvaja skupen projekt za montažo dvosmernih govornih naprav za slučaj okvare dvigala in posledično temu ujete osebe v kabini dvigala. Ujete osebe bodo lahko govorno komunicirale z reševalcem. Domplan bo nabavil za celo naselje enake govorne naprave. Rok za montažo in začetek delovanja je po zakonu do avgusta leta 2008.

c. Po dogovoru z vzdrževalcem dvigala, bo v mesecu decembru naročil elektronsko krmilno omarico za dvigalo. Nabava traja cca 2 do 3 mesece nato poteka še montaža, izvajalec pa bo podal obračun mesec po opravljenem delu, tako, da bomo v tem času zbrali dovolj denarja za plačilo tako materiala, kot dela. Dogovori se vršijo z izvajalcem del in Domplanom, ki mora še skleniti pogodbo.

1. Ker je v stopnišču čutiti smrad po cigaretah, etažni lastniki predlagajo, da se prepove kajenje v stopnišču, na vhodna vrata pa se nalepita nalepki za prepoved kajenja.

2. Na vprašanje zakaj se še ni zaklenilo vrat na balkon v 1. nadstropju, je bil podan odgovor, da je potrebno najprej ugotoviti ali so balkoni požarno varstveni ali so uporabniški. V kolikor so uporabniški, se bo v 1. nadstropju montirala v vrata balkona ključavnica, tako, da bo vrata možno zakleniti.

Sestavil in zapisal: MARKO Jeretina
Predstavnik etažnih lastnikov

Overovatelja zapisnika: 2 etažni lastnici

Zadnja predelava: 28. 08. 2016