ETAŽNI LASTNIK, Ul. Lojzeta Hrovata 7, Kranj

 

Zapisnik s sestanka EL (Etažnih Lastnikov) s 21. 03. 2006

Večstanovanjska stavba
Ulica Lojzeta Hrovata 7
4000 Kranj

Številka: 35-3/2006-O
Datum: 23. 03. 2006


4. zbora etažnih lastnikov večstanovansjke stavbe v ulici Lojzeta Hrovata 7, kranj, ki je bil v skupnem prostoru stavbe, v torek dne, 21. 03. 2006 ob 18 uri.

Prisotni etažni lastniki: petindvajset

Ostali prisotni, katerih pooblaščenec je upravnik: štirje najemniki,

Sklepčnost na udeležbo je 58,91 odstotna

Opravičili izostanek: trije

Vebljena in prisotna: upravnik g. Vinko D. in predstavnik firme Gratel d.o.o., g. Sandi D.

Predlagani dnevni red:
1. Izvedba inštalacije firme Gratel za bodoče naročnike na ponudnika T2, za telekomunikacijske storitve v
    naši stavbi,
2. Pregled izvršenih in neizvršenih del iz preteklega leta,
3. Servisiranje dvigala,
4. Poračun vode za leto dni nazaj, zahtevek za vgradnjo števca tople in mrzle vode za našo stavbo in
    posebej za stavbi Lojzeta Hrovata 5 in 9,
5. Predlog za povišanje vrednosti prispevka v rezervni sklad za 50 %, za obdobje 18 mesecev,
6. Predlog za izvršitev generalnega čiščenja stopnišča,
7. Razno

AD 1.
G. D. Sandi je predstavil ponudbo in vzroke, zakaj se v glavnem inštalacija za telekomunikacijske storitve izvaja z nadometnimi kanali po stopniščih stavbe. Stanovalci pa smo povedali, da se bojimo za tako izvedbo predvsem iz vzroka, ker je možen neoviran dostop do kablov, s tem pa neposredno namerno poškodovanje instalacije. V kolikor je inštalacija napeljana po kinetičnem jašku, so namerne poškodbe izločene na minimum. Firma bo imela 24 urno dežurstvo za odpravo napak v najkrajšem času.

Sklep: 3-2006/1-1: Trije člani etažnih lastnikov skupaj s predstavnikom firme Gratel d.o.o. pregledajo predvsem možnost napeljave inštalacije po kinetičnih jaških. V kolikor skupaj ugotovijo, da napeljava po kinetičnih jaških ni možna, se izvede napeljava inštalacije po hodnikih stavbe. Datum pregleda sporoči predstavnik firme Gratel koordinatorju stavbe po e-pošti.

AD 2.
Predstavnik Etažnih lastnikov g. Jeretina, je prebral seznam izvedenih del sprejetih na sestankih v preteklem letu (2005).

Sklep: 3-2006/2-5: Sprejeto je bilo poročilo o izvršenih delih v preteklem letu s pripombo: Ročne gasilske aparate pritrjene na hodnikih stavbe in v strojnici dvigala je potrebno servisirati po določilih zakona - 1x letno.

AD 3.
Prebran je bil zapisnik o pregledu izvršenih in neizvršenih del po pogodbi. Ker je v zapisniku po pregledu del zapisano, da se stanovalci na sestanku dogovorimo glede plačila zamudnih obresti, smo razpravljali tudi o 6. točki pogodbe. Predstavljeno je bilo servisiranje dvigala za naprej. Dodatno naj g. Zaplotnik oziroma njegov izvajalec ali pobeli ali očisti steno ob stopnicah iz 8. v 7. nadstropje.

Sklep: 3-2006/3-1: Potrdi se izvedba še nedokončanih del po pogodbi po seznamu priloženega zapisnika. Posebej dela, ki spadajo še v pogodbo in posebej dela, ki jih je potrebno plačati. Od upravnika zahtevamo, da se pogodba št. 19/05-23 z dne 07. 03. 2005 upošteva v celoti, oziroma v vseh zapisanih točkah. Dodatno je potrebno zapisati v zapisnik garancijski rok za material in izvedena dela. Razen za redno servisiranje, se za vsa nadaljna dela izbira izvajalca del skupaj z upravnikom, glede na pridobljene ponudbe za izvedbo posameznih del.

AD 4.
Etažni lastniki zavračamo upravnikovo obvestilo stanovalcem glede poračuna vode za obdobje od 01. 12. 2004 do 31. 01. 2006.

Sklep: 3-2006/4-1: Potrdi se prebrani dopis, ki bo vročen upravniku oziroma firmi Domplan d.d. Kranj. Vročitev izvede koordinator, ki predloži tudi informativni izračun narejen za trimesečno obdobje, za kolikor razpolaga s podatki o vrednosti popisanih števcev tako Komunale Kranj, kot g. Primca.

AD 5.
Obravnavan je bil predlog koordinatorja, da se glede na dela, ki nas še čakajo vnaprej in skoraj praznem rezervnem skladu za 18 mesecev poveča prispevek v rezervni sklad za 50% vrednosti sedanjega prispevka. Po kratki obravnavi predloga je bil sprejet

Sklep: 3-2006/5-1: Zavrne se predlog za povišanje prispevka za obdobje 18 mesecev ali za kakršno koli povišanje. Prispevek mora ostati na ravni zakonskih določil. Dela, ki jih je potrebno izvesti v stavbi naj počakajo toliko časa, dokler v rezervnem skladu ne bo dovolj vsote za plačilo del.

AD 6.
Po danem predlogu za generalno čiščenje stopnišča, oziroma nadaljnjem dogovarjanju o čiščenju, ko pridobimo predračun zunanjega izvajalca, je bil sprejet.

Sklep: 3-2006/5-1: Ker imamo čistilko in to plačujemo, ne rabimo nobenega dodatnega generalnega čiščenja stavbe.

AD 7.
AD 7/1: Poštni inšpektor je že sicer neuradno zahteval odstranite pritrjenega dodatnega poštnega nabiralnika pred vhodom v stavbo.

Sklep: 3-2006/7-1: Glede na sprejeti sklep 1/7/7: na zboru etažnih lastnikov z dne: 31. 03. 2005 ostane poštni nabiralnik pritrjen pred glavnim vhodom v stavbo. Tako obvestil ni potrebno več pobirati po tleh stopnišča ali dvorišča.

AD 7/2: Pred časom, ko je imel najemnik kletnega prostora težave z razlito močno smrdljivo snovjo (smrad se razšširja tudi čez teden), je bilo v kleti dobesedno odtrgano iz okenskega okovja, okno in postavljeno na tla. G. Kropar, ki je najemnik prostora in bi tega moral uporabljati le za skladiščenje materiala, ki mu služi za izvajanje keramičnih del, se prostora poslužuje tudi za prenočevanje, velikokrat prihaja vinjen. Težave so tudi s plačilom najemnine, ki se ne poravnava v dogovorjenem roku (zadnji dve plačili), zato ni možno sproti izvajati manjših vzdrževalnih del v stavbi. Še do danes ni omogočil ponovnega pregleda prostora, da bi komisija ugotovila, ali je izvedel določila po zapisniku iz prvega ogleda z dne: 30. 11. 2005. Glede na njegovo delo na terenu mu je bil dan dopis v katerem naj sam določi datum ponovnega pregleda prostora, vendar ne kasneje, kot do 04. 03. 06, pa odgovora še do danes nismo prejeli.

Sklep: 3-2006/7-2: Ker se g. Kropar ne drži določil podpisane pogodbe, kasneje njemu že izpostavljene kršitve pa nadaljuje, se predčasno prekine pogodba za najem kletnega prostora. Najeti prostor mora izprazniti do konca meseca junija 2006 in tekoče poravnati vse obveznosti plačila.

AD 7/3: Potrebno bo pritrditi še eno oglasno omarico v kateri bodo objavljene informacije, pomoč, razni napotki, razlaga stanovanjskega zakona in druga določila, ki naj bi bila v pomoč etažnim lastnikom in najemnikom. Sprejet ni bil noben sklep.

AD 7/4: Že tretjič so bili stanovalci pozivani naj povedo, čigavo je bilo katero kolo shranjeno v preteklih letih v skupnih prostorih in so bila lansko leto odstranjena v podstrešni del stavbe. Lastnik katerega koli kolesa naj samo potrdi lastnino, da se bomo lahko dogovorili glede nadaljnjega skladiščenja koles. V kolikor se ne najde lastnikov koles, se smatra, da so ta brez lastništva in bodo vsa kolesa trenutno shranjena v podstrešnem delu, odstranjena pri odvažanju kosovnega materiala. Že na tretjem sestanku oz. zboru stanovalcev se ni glede lastništva koles javil nihče, zaradi tega se bo pomladi izvedla odstranitev vseh hranjenih koles.

AD 7/5: Podanih je bilo več predlogov upravniku g. Dobrajcu z željo, da te prenese svoji firmi Domplan d. d. Kranj in proučijo možnost izvedbe.

  1. Pri razpisih za vzdrževalna dela, naj bi Domplan poizkušal pridobiti ponudbe tudi od izvajalcev iz Avstrije. Po predlagateljevih izkušnjah, izvajalci iz Avstrije zelo kvalitetno opravijo delo, se držijo rokov in so cca 10 do 15% cenejši od naših izvajalcev.

  2. Domplan ki ima svojo spletno stran, naj bi to izboljšal in vanjo vključil tudi informacije za etažne lastnike in najemnike. Nekako podobno, kot ima to že narejeno stanovanjska zadruga Atrij iz Celja, na spletnem naslovu: http://www.sz-atrij.si/ V današnji informacijski dobi si želimo, da stanovalci pridobimo tudi koristne informacije s spletne strani našega upravnika, ter mu s tem omogočimo lažje delo, koristnikom pa konkretne informacije, ki niti upravniku niti koristnikom ne odvzemajo prepotrebnega časa.

  3. Etažni lastniki imamo premalo oziroma sploh nič informacij glede vpisa etažne lastnine v zemljiško knjigo, čeprav smo že do 19. 05. 2004 skoraj vsi oddali originalne kupoprodajne pogodbe. Zato prosimo za informacijo kako daleč je že vpis v zemljiško knjigo in kdaj približno se računa, da bo to izvedeno.


    Overovatelj zapisnika                                                Overovatelj zapisnika
         etažna lastnica                                                       etažna lastnica

    Zapisal:
    Marko Jeretina
    Predstavnik Sveta etažnih lastnikov

    Vročeno:
    1x Domplan d. d. Kranj - upravnik
    1x etažni lastnik
    1x oglasna deska v LH7
    1x arhiv LH7

Zadnja predelava: 28. 08. 2016