ETAŽNI LASTNIK, Ul. Lojzeta Hrovata 7, Kranj

 

Zapisnik s sestanka EL (Etažnih Lastnikov) s 28. 09. 2005

Večstanovanjska stavba
Ulica Lojzeta Hrovata 7
4000 Kranj

Št.: 18-09/2005-O
Datum: 28.09.2005

ZAPISNIK

3. zbora etažnih lastnikov, večstanovanjske stavbe v ulici Lojzeta Hrovata 7, Kranj , ki je bil v skupnem prostoru stavbe dne, 28. 09. 2005 ob 18 uri.

Prisotni etažni lastniki: štirinajst

Ostali prisotni: neajemnica

Opravičili izostnek: dva EL

Predlagani dnevni red:
1. Pregled zapisnika 2. zbora etažnih lastnikov,
2. Informacija glede popravila dvigala,
3. Zamenjava domofonov,
4. Razno

Sestanka se udeležijo vedno eni in isti stanovalci, drugim pa izgleda, da dogajanja v lastni stavbi ni mar.

Pregled zapisnika zadnjega zbora etažnih lastnikov
Obravnavane so bile vse točke zapisnika sestanka z dne 23. 05. 2005.
Na obravnavane točke ni bilo pripomb, zato se sprejme zapisnik 2. zbora etažnih lastnikov z dne 23. 05. 05

AD1. Informacija glede popravila dvigala,
oziroma odgovor g. Zaplotnika, serviserja dvigala v naši stavbi, na poslani dopis s strani Sveta etažnih lastnikov z dne 13. 09. 2005.
Na zboru je bila podana informacija, glede sklenjene pogodbe z g. Zaplotnikom o zamenjavi motorja in reduktorja dvigala in rokov za dokončanje del po pogodbi sklenjeni z dne 07.03.2005, katero smo soglasno podpisali: predstavnik etažnih lastnikov, izvajalec in upravnik naše stavbe, ki je pogodbo tudi sestavil, ter izvajalcu nakazal sredstva po pogodbi v višini: 916.203,30 SIT. Dela bi morala biti zaključena v mesecu juniju 2005, vendar se še vse do danes niso začela.

G. Zaplotnik je poslal dopis, v katerem se obvezuje da bo izvršil vsa dela po pogodbi do 09. 10. 2005. Dopis je na ogled vsem v oglasni deski.

AD2. Zamenjava domofonov
Po zadnjem izpadu vseh domofonov in zvoncev na vratih v stavbi, je serviser nekako odpravil napako, katera je bila ugotovljena v stanovanju številka 14. Vendar v bodoče ne more zagotoviti popravila, ker je celoten sistem dotrajan, rezervnih delov pa ni več na zalogi. Zato je po dogovoru s koordinatorjem v stavbi, poslal ponudbo za zamenjavo domofonov z novimi. Ponudba zajema 49 domofonskih enot s slušalko in sistemom, ki ne more povzročiti blokade celotnega sistema zaradi izpada, blokade ali okvare v enem stanovanju. Cena materiala in dela znaša 498.000 SIT plus davek 42.330 SIT. Sredstva se pokrijejo iz rezervnega sklada. S tem, da po montaži in po izteku garancijske dobe montaže, v slučaju okvare domofona v stanovanju, popravilo plača vsak posameznik, okvare na skupni instalaciji pa se pokrijejo iz obveznega rezervnega sklada.

SKLEP 3-2005/2-1 Stroške popravila domofona, katerega je opravil g. Maček dne 10. 09. 05, zaračuna upravnik lastnici stanovanja št. 14 v II. nadstropju.

SKLEP 3-2005/2-2 Potrdi se zamenjava domofonov z domofoni novejšega dizajna, ki so po ceni enakovredni predstavljenemu v ponudbi (slušalka v nosilcu). Instalacija mora biti izvedena tako, da posameznik-i ne more-jo blokirati celotnega sistema. S tem pooblaščamo upravnika Domplan, da naredi pogodbo z g. Antonom Mačkom, predstavnikom podjetja "Elektro servis" - Anton Maček s.p., pod Plevno 75, 4220 Škofja Loka, po dani ponudbi z upoštevanjem predhodno zapisanih zahtevah, katere so bile dogovorjene že v predhodnem pogovoru.

AD3. Razno
Ponovno je bila podana informacija glede popravila in menjave radiatorjev po stanovanjih, ter pogojev glede izpusta vode s strani upravnika.

SKLEP 3.2005/3-1 Po kurilni sezoni 2005/2006 se dogovorimo za popravilo in menjave radiatorjev v celotnem stopnišču in tako naročimo enkraten izpust vode. Za zamenjavo radiatorjev, poizkušamo pridobiti tudi etažne lastnike iz sosednjih dveh blokih.

Nekateri stanovalci ne plačujejo v rezevni sklad, zaradi česar je manjša razpoložljiva vsota za popravila, plačevanje pa je po zakonu obvezno za vse etažne lastnike.

SKLEP 3-2005/3-2 Etažni lastniki pooblaščamo upravnika Domplan d. d., da izvrši terjatve neplačnikov.

Dne 21. 08. 2005 se je samo od sebe podrlo drevo v večjem koritu pred vhodom v stavbo. Drevo je bilo takoj odstranjeno, k sreči ni prišlo do nobenih poškodb mimoidočih.

SKLEP 3-2005/3-3 Podrto drevo se ob ugodnih finančnih razmerah nadomesti z zimzelenjem, katero zeleni celo leto in ni zahtevno za vzdrževanje.

Podana je bila predpostavka, da se nekdo šali z vrati za vstop v desno krilo kleti. Vrata so večkrat sneta s spodnejga panta, tako, da visijo le na zgornjem pantu. Ugotovilo se je, da je spodnji pant tako zrahljan in sidro tako poškodovano, da ne držijo več vrat, ker se pant enostavno izpodmakne.

Nekateri stanovalci želijo zaradi zavarovanja lastnine v kletnih prostorih in lastnih kleteh, zakleniti vhodna vrata v desno krilo kleti.

SKLEP 3-2005/3-4 Vsi lastniki kletnih prostorov v desnem krilu kletne etaže, se morajo dogovoriti med seboj, ali so za ali ne. Upoštevati je potrebno, da mora imeti vsaka stranka ključ za dostop do svoje kleti. En ključ mora imeti tudi predstavnik etažnih lastnikov za omogočen dostop do električne omarice z varovalkami in servisiranja.

Komisijsko je potrebno pregledati takoimenovani prostor "kolesarnica", če se uporablja svoji namembnosti. Ugotovitve se sporoči vsem etažnim lastnikom na naslednjem sestanku, ki bodo odločali glede prihodnje uporabe tega prostora.

SKLEP 3-2005/3-6 Sestavi se tri članska skupina (svet etažnih lastnikov), ki pregleda kolesarnico in se ugotovi stanje v njej. Svoje ugotovitve poroča etažnim lastnikom na naslednjem sestanku.

V vseh ostalih blokih lastniki psov plačujejo snažilko, le pri nas še ne. V stavbi imamo tri lastnike s štirimi psi.

SKLEP 3-2005/3-7 Čistilki se dovoli zaračunavanje stroškov za čiščenje skupnih prostorov vsem lastnikom psov, kolikor jih pač ti imajo. Seznam z lastniki in številom psov se dostavi čistilki. Strošek plačila znaša enako vsoto, kot za ljudi.

Sestanek je bil zaključen ob 18.52 uri

Sestavil in zapisal:
Marko Jeretina
Predstavnik Sveta etažnih lastnikov

Overovatelja zapisnika
      etažna lastnica                                                                       in etažni lastnik

Prejemniki zapisnika:
1x Domplan d. d. Kranj, g. Venceslav Dobrajc
1x etažni lastnik v stavbi
1x arhiv
1x oglasna deska

Zadnja predelava: 28. 08. 2016