ETAŽNI LASTNIK, Ul. Lojzeta Hrovata 7, Kranj

 

Zapisnik s sestanka EL (Etažnih Lastnikov) s 23. 05. 2005

Večstanovanjska stavba
Ulica Lojzeta Hrovata 7
4000 Kranj

Št.: 14-05/2005
Datum: 26. 05. 2005

2. zbora etažnih lastnikov, večstanovansjke stavbe v ulici Lojzeta Hrovata 7, Kranj, ki je bil v skupnem prostoru stavbe, dne 23. 05. 2005 ob 18.00 uri.

Prisotnih etažnih lastnikov: osem

ostali upravičeno odsotni: najemnica

Predlagani dnevni red:
1. Zavarovanje stekel v stopnišču,
2. Prekritje strehe (bazena) nad stopniščem s peskano bitumensko prevleko,
3. Predlog in obravnava osnutka hišnega reda,
4. Delo zunanjega izvajalca na treh delih strehe (informacija),
5. Pregled gasilskih aparatov v stopnišču (informacija),
6. Zamenjava glavnih vhodnih vrat in vhodnih vrat v kletni etaži,
7. Razno

Sestanek je bil glede na številno udeležbo etažnih lastnikov oz. stanovalcev bolj informativen, razen pri 2. in 3. točki, pri katerih sta bila oba sklepa potrjena.

Pregled zapisnika zadnjega zbora etažnih lastnikov
Obravnavane so bile vse točke zapisnika sestanka z dne 30. 03. 05.
- Pri točki 7 oz. sklepu te točke 1/7/2 je bil dan predlog da se odstrani drevo v betonskem koritu pred glavnim vhodom v blok. Obrazloženo je bilo, da se drevo ne sme odstraniti, brez ponovne obravnave, ker je bilo na sestaku izglasovano, da drevo ostane.
Etažni lastnik je že v enem od predhodnjih pogovorov obvestil, da je z iztokom vode v njegovem stanovanju vse v redu (realizirana točka 8, sklep 1/7/8). Drugih pripomb na zapisnik ni bilo.

AD1. zavarovanje stekel v stopnišču
Predstavljen je bil izračun stroška za enoletno zavarovanje vseh stekel v stopnišču, razen kopelitnih stekel, ki so v hodniku ob dvigalu in vhodnih vratih na posamezni balkon. Letni strošek je po izračunih Zavarovalnice Triglav v višini 5.768 SIT.

Sklep 1/1: ker se z zavarovanje stekel stopnišču ne strinjajo vsi prisotni, nakazano pa je, da se tudi del ostalih odsotnih etažnih lastnikov ne strinja, je predlog preložen na naslednji sestanek.

AD2. Prekritje strehe (bazena) nad stopniščem s peskano bitumensko prevleko
Po predhodno izvedeno obnovi strehe (bazena), je potrebno obnovljeni del prekriti še s končnim peskanim bitumenskim slojem. Dela je potrebno izvesti čim prej, da se ne bo delala škoda. Sredstva za obnovo so v višini okoli 140.000 SIT, to pa je vsota, ki jo morajo na sestanku potrditi etažni lastniki.

Sklep 2/1: Izvede se nujna dokončna dela na strehi s prekrivom peskane bitumenske prevleke. Dela opravi isti izvajalec, kot prvo delo, stroški se krijejo iz sklada34, ker je v rezervnem skladu denarja le za obnovo dvigala. Po možnosti, naj bi se dela izvedla v času, ko bi bil doma g. Dulič, ki bi delo tudi nadzoroval.

AD3. Predlog in obravnava osnutka novega hišnega reda
Ker je hišni red objavljen več kot 14 dni v oglasni deski (pred tem je bil objavljen že več kot 10 dni v času od 05.04.05 do 16.04.05) je po krajši razlagi dan predlog za sprejem hišnega reda.

Sklep 3/1: Soglasno je potrjen novi hišni red, ki velja za stavbo ulice Lojzeta Hrovata 7 v Kranju. Naredi se čistopis, nakar se hišni red izobesi v prostor nad poštnimi nabiralniki.

AD4. Dela zunanjega izvajalca na treh delih strehe (informacija)
Po zamenjavi strehe, ta nima več žlebov, zato deževnica v treh delih strehe (na enem delu je že popravljeno) odteka po fasadi. Izvajalec, bo pritrdil zakrivljeno pločevino na treh delih strehe tako, da bo deževnica potem odtekala s strehe po zraku proti tlem. Stroški del, se obračunajo s položnico, po deležu na stanovanjsko enoto.

AD5. Pregled gasilskih aparatov v stavbi Lojzeta Hrovata 7 (informacija)
Ker je bil opravljen zadnji pregled gasilskih aparatov že pred petimi leti, potrebno pa jih je pregledati vsako leto, so bili 17. 05. 2005 po 9. točki sklepa 1/7/9 na sestanku z dnne 30. 03. 05, pregledani vsi gasilni aparati v stopnišču in eden v strojnici dvigala. V 5. nadstropju je bil dan nov, v kletnem prostoru en aparat ni bil pregledan, ker je nekdo zamenjal obstoječi gasilni aparat z zelo starim, katerega gasilci ne pregledujejo več. Zato bo ta aparat prihodnji mesec nadomeščen z novim. Plačilo se izvede preko položnic, po deležu na stanovanjsko enoto. Pregled je opravil servisni delavec poklicnih gasilcev JZ GRS iz Kranja.

AD6. Zamenjava glavnih vhodnih vrat in vhodnih vrat v kletno etažo
V obveznem rezervnem skladu je trenutno denar za plačilo 25% deleža za plačilo po pogodbi za zamenjavo reduktorja in motorja dvigala. Po zaključenem delu, bo potrebno plačati še en delež v višini 25% po pogodbi, s tem bo pokrit ves strošek za dvigalo. Ker bodo s tem izkoriščena vsa sredstva rezervnega sklada, bo prišla v upoštev menjava vhodnih vrat z aluminijastimi šele v mesecu aprilu ali maju naslednje leto. Do takrat bomo poslali ponudbo trem izvajalcem in se glede na kvaliteto njihovega dela odločili za izvajalca.

AD7. Razno
- v prostoru pod stopniščem je zelo veliko smeti, katere so odlagali nekateri stanovalci kar nekaj let.

Glede na higienske razmere in na to, da je potrebno smeti odstraniti, je bil dan predlog:

- ali se najame služba, ki bo odstranila smeti izpod stopnišča, ali
- bomo smeti odstranili sami stanovalci, plačilo izdelane in vgrajene mreže, se izvrši po deležu na stanovanjsko enoto.

- koordinator pove, da se postopoma odstranjujejo smeti iz obeh podstrešij. V ta namen je bil kupljen tudi zavitek 10-ih po 110 litrov plastičnih vrečk. Večje kosovne materiale, ki so še uporabni, se bo postavilo ob steno, klopca bo našla mesto v skupnem prostoru, za ostali material, za katerega se ne javi nihče od stanovalcev kot lastnik, pa se bo odstranilo v kontejnerje za odpadke.

- etažna lastnica je opozorila, da je na položnici realizirano plačevanje skupnega toka po osebah, kar je bilo izglasovano ma sestanku 30.03.05, točka 7, klep 1/7/1. Ni pa prav, da se obračunava po osebah tudi porabljena elektrika za toplotno postajo.

Ker sta obe postavki:
1. 9-SKUPNI ELEKTRIČNI TOK in
2. 9-ELEKTRIKA TOPLOTNE POSTAJE

obračunani ločeno, se na Domplanu preveri možnost plačevanja stroška 9-elektrika za toplotno postajo, enako kot za postavko 7-centralno ogrevanje. V kolikor je možen obračun za vsako postavko posebej (po prejetem vsakomesečnem izpisu Obveznosti do stanovanja, je razvidno, da je možno) se postavka 9-elektrika toplotne postaje obračuna na stanovanjsko enoto, medtem, ko obračun za postavko 9-skupni električni tok, ostane nespremenjen (obračuna se po osebah).

Sestanek je bil zaključen ob 18.40 uri

Sestavil in zapisal:
Jeretina, predstavnik Sveta etažnih lastnikov

Prejemniki zapisnika:
1x Domplan, g. Dobrajc Venceslav
1x etažni lastnik, ulica Lojzeta Hrovata 7
1x arhiv
1x oglasna deska

Zadnja predelava: 28. 08. 2016